Icoon telefoon TEL: 0314-323315
SPOED: 0314-345303
Icoon marker Hof van Cambridge 4
7007 GN Doetinchem
Icoon klok Maandag - Vrijdag
08:00 - 17:00

Reizigers advisering

De afgelopen jaren breidt het aantal reizigers naar (sub)tropische bestemmingen zich geleidelijk uit. Mensen zoeken gemakkelijker een exotische reisbestemming uit, niet altijd beseffend dat dergelijke reizen gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen. Regelmatig wordt er onvoldoende aandacht besteed aan de voorbereiding.
Vanuit de huisartsenpraktijk Hof van Cambridge willen we u graag helpen om een verre reis verantwoord te ondernemen. Een reizigersadvies is nooit een algemeen advies. Het is afhankelijk van veel factoren, zoals medische voorgeschiedenis, medicijngebruik, vorige vaccinaties en eventuele allergieën.

Een gedegen reisadvies is dus altijd op maat gemaakt voor één patiënt, en kan dus niet automatisch gebruikt worden voor iemand anders die dezelfde reis onderneemt.

Het is belangrijk dat u zich de volgende zaken realiseert:

  • Het reisadvies is alleen bestemd voor patiënten ingeschreven bij Gezondheidscentrum Hof van Cambridge.
  • Neem voor de benodigde vaccinaties het liefst vier tot zes weken vóór vertrek contact met ons op.
  • Win informatie in over de omstandigheden ter plekke. Denk aan veiligheid, (openbaar) vervoer, hygiëne, accommodatie, medische voorzieningen, culturele gebruiken, valuta, voltage, wetgeving, etc. Hiervoor kunt u de website van het Minsterie van Buitenlandse Zaken raadplegen.
  • Sluit een goede reisverzekering af die bij voorkeur ook repatriëringskosten en medische kosten dekt. Let goed op de geldigheidsduur, vooral bij een verblijf van meer dan drie maanden.
  • Er zijn kosten aan verbonden: € 25,- per persoon voor het advies en € 15,- per persoon per vaccinatiesessie. Meerdere gezonde kinderen binnen een gezin worden voor het advies als één persoon gerekend. Voor het zetten van de vaccins wordt wel een aparte rekening per kind gemaakt.